Cursus Gebarentaal

Cursus Gebarentaal en Nederlands ondersteund met gebaren voor ouders, familie, betrokkenen, geinteresseerden

Als u de Nederlandse Gebarentaal of het Nederlands ondersteund met Gebaren wilt leren beheersen, dan vindt u hieronder precies wat u nodig heeft! Op deze pagina wordt informatie gegeven over het cursus aanbod van Het Gouden Gebaar.
Het cursus aanbod is zeer breed en voor iedere doelgroep is er een geschikt lessenpakket. 

Onderstaande cursussen gebarentaal kunnen ook worden verzorgd voor  bedrijven, zorginstellingen en scholen. Mocht u het gevoel hebben dat onderstaande cursussen niet passen bij uw situatie? Geen probleem! Het Gouden Gebaar maakt cursussen ook speciaal op maat, zodat er tijdens de lessen precies wordt behandeld wat u nodig heeft. Neem hiervoor contact op.

Cursussen Nederlandse Gebarentaal voor algemeen belangstellenden

Cursussen Nederlandse Gebarentaal voor algemeen belangstellenden

Wilt u de Nederlandse Gebarentaal leren beheersen, zodat u gemakkelijker kunt communiceren met doven en slechthorenden in Nederland? Dan zijn onderstaande gebarentaal cursussen zeker iets voor u!

Algemeen belangstellenden

Cursussen Nederlands ondersteund met Gebaren voor algemeen belangstellenden

Cursussen Nederlands ondersteund met Gebaren

Wilt u gemakkelijker kunnen communiceren met mensen voor wie de gesproken taal niet volledig toegankelijk is? Volg dan een cursus Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG)! Deze cursussen zijn speciaal ontwikkelt voor mensen die willen leren communiceren met ondersteunende gebaren.

Nederlands ondersteund met Gebaren

Cursussen voor ouders, familie en betrokkenen

cursus-gebaren

Het Gouden Gebaar biedt speciaal voor ouders, familie en betrokkenen van kinderen die Gebarentaal nodig hebben drie op elkaar aansluitende cursussen Nederlandse Gebarentaal of Nederlands ondersteund met Gebaren aan! Kinderen met gehoorverlies, maar ook kinderen met spraak/taalproblemen of kinderen met een verstandelijke beperking kunnen ontzettend veel profijt hebben bij het gebruik maken van Gebarentaal.

Algemeen belangstellenden

Gebaren met je baby

cursus-gebaren3

Wil je zo snel mogelijk kunnen communiceren met je baby? Dat kan door gebaren te gebruiken! Heel veel ouders van horende kinderen zijn tegenwoordig ontzettend enthousiast geworden over het gebaren met hun baby! Voor alle kinderen is het gemakkelijker om eerst gebaren te maken en dan pas te gaan praten. Klanken en woorden maken is namelijk veel moeilijker!

Nederlands ondersteund met Gebaren

Cursus op maat

Wanneer de bovenstaande cursussen niet passen bij uw situatie, kan er voor u een gebarentaal cursus op maat worden gemaakt. Dit houdt in dat er een cursus wordt ontwikkeld, speciaal naar de vraag van uw doelgroep. Wilt u meer informatie of denkt u dat een cursus op maat een optie is.

Neem contact op!

Coaching en begeleiding

Wanneer ouders na of tijdens het volgen van de oudermodules meer hulp nodig hebben bij het gebruik van gebaren in het dagelijks leven, kunnen zij gebruik maken van coaching en begeleiding op maat. Wilt u meer informatie of denkt u dat een cursus gebarentaal op maat een optie is.

Neem contact op!

Aanvullende informatie

Cursus voor uw kind?

Wilt u dat uw kind de Nederlandse Gebarentaal leert, omdat hij/zij doof of slechthorend is of taal of spraakproblemen heeft? Neem dan contact op met Het Gouden Gebaar. Deze cursussen worden namelijk altijd op maat gemaakt.

Plotseling afhankelijk van Gebaren?

Bent u plotsdoof of op latere leeftijd doof geworden en nu afhankelijk van Gebaren? U en uw familie kunnen een standaard cursus volgen of contact opnemen voor een cursus op maat.

Vergoedingen

Belangrijk! Kinderen of volwassenen die een gehoorverlies hebben van meer dan 30% krijgen hun cursussen Gebarentaal of Nederlands ondersteund met Gebaren over het algemeen vergoed. Wanneer dit niet het geval is kan de cursus vaak uit het PGB worden betaald. Vragen hierover?

Neem contact op.

Workshops gebarentaal

Als u kennis wilt maken of anderen kennis wilt laten maken met de Nederlandse Gebarentaal is dit een mooi begin! Een workshop is een interessante, leerzame en gezellige bijeenkomst waarin u zelf gebaren leert maken en informatie krijgt over de Nederlandse Gebarentaal en doofheid.
De workshop kan altijd worden aangepast aan uw wensen!

Bekijk workshops!