Hallo, mijn naam is Aranka. Ik ben docent Gebarentaal.

Ik ben zelf niet doof. Maar waarom ben ik dan docent Gebarentaal?

Jaren geleden ontmoette ik een doof meisje dat Gebarentaal gebruikte. Wat vond ik het een mooie taal! En wat vond ik het jammer dat ik niet met haar kon communiceren.

De Gebarentaal bleef mij in de daaropvolgende jaren inspireren en ik wist zeker dat ik deze taal wilde gaan leren beheersen. Meteen na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding voor docent Nederlandse Gebarentaal. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat de Gebarentaal heel breed in te zetten is. Dove en slechthorende mensen en hun familie gebruiken de Nederlandse Gebarentaal. Maar ook mensen met taal en spraakproblemen en verstandelijk beperkten kunnen heel veel hebben aan het gebruik maken van gebaren in de communicatie.

Omdat ik graag al deze doelgroepen wilde bereiken heb ik na het succesvol afronden van de opleiding mijn eigen bedrijf opgericht. En dat is het Gouden Gebaar geworden!

Cursussen

Aranka van Woersem

Aranka van Woersem geeft les

Over Het Gouden Gebaar

Het Gouden Gebaar is opgericht om mensen in Nederland op een leuke, enthousiaste en professionele manier kennis te laten maken met een hele mooie taal die ons lans rijk is. Namelijk de Nederlandse Gebarentaal!

De communicatie vergemakkelijken voor mensen bij wie dit stroef verloopt is de rode draad binnen dit bedrijf.

Tot nu toe heb ik ontzettend veel positieve ervaringen opgedaan met het aanleren van Gebaren aan verschillende doelgroepen. Het grootste deel van de cursisten of cliënten gebruikt nu dagelijks gebaren en is zeer enthousiast geworden over de Nederlandse Gebarentaal of het Nederlands ondersteund met Gebaren.

Voor wie is Het Gouden Gebaar?

Het Gouden Gebaar biedt ook haar diensten aan:

Bedrijven

Werken er binnen uw bedrijf dove of slechthorende werknemers? Dan kan het Gouden gebaar een cursus Gebarentaal of Nederlands ondersteund met gebaren geven aan uw werknemers.
Bekijk onze gebaren cursussen »

Twijfelt u nog of een cursus Gebarentaal voor uw bedrijf van toepassing is? Dan kunt u natuurlijk altijd beginnen met het volgen van een workshop waarin u de benodigde informatie krijgt en alvast een aantal gebaren leert die dagelijks te gebruiken zijn.
Bekijk onze gebaren workshops »

Scholen

Heeft u op school een doof of slechthorend kind? En wilt u dat de werknemers op een goede manier kunnen communiceren met dit kind? Dan kan het Gouden Gebaar een cursus Gebarentaal of Nederlands ondersteund met Gebaren geven aan uw werknemers. Ook aan de klasgenoten van het dove of slechthorende kind kan een cursus worden gegeven.
Bekijk onze gebaren cursussen »

Wilt u de kinderen of werknemers op school kennis laten maken met doofheid en de Nederlandse Gebarentaal? Dan kunt u natuurlijk altijd beginnen met het volgen van een workshop waarin de benodigde informatie wordt gegeven en alvast een aantal gebaren worden aangeleerd die dagelijks te gebruiken zijn.
Bekijk onze gebaren workshops »

Zorginstellingen

Werkt u in het ziekenhuis en wilt u beter kunnen communiceren met dove of slechthorende cliënten? Of werkt u met verstandelijk beperkten die veel baat hebben bij het communiceren met ondersteunende gebaren? Of bent u logopedist en kunt u gebaren goed gebruiken tijdens uw werkzaamheden? Ook voor u zijn er geschikte cursussen Nederlandse Gebarentaal en Nederlands ondersteund met Gebaren.
Bekijk onze gebaren cursussen »

Uit ervaring blijkt dat uw doelgroep vaak baat heeft bij een cursus op maat. Dit houdt in dat alle informatie die wordt gegeven en alle gebaren die worden aangeleerd tijdens de cursus, precies zijn afgestemd op uw doelgroep.

Voor meer informatie over het nut van gebaren gebruik bij verstandelijk beperkten, bij kinderen met taal of spraakproblemen, of over het cursusaanbod neem contact op.
Contact »

Passen de standaard cursussen niet bij uw doelgroep?
Dan is dit geen enkel probleem! Cursussen kunnen speciaal voor u op maat worden gemaakt!